Ouders voor ouders

Contact met andere ouders

 

"Ben je benieuwd hoe anderen de zorg van Mereo hebben ervaren? We kunnen je in contact brengen met cliënten die ervaring hebben met Mereo, en die je iets kunnen vertellen over hoe zij dat beleefd hebben. Vul het contactformulier in, en koppelen we je aan iemand."

Elke verandering is een verdienste van jezelf

Aanbeveling van ouders

 

Mereo – Frankrijk september 2017

 

Twee jaar geleden zijn we erachter gekomen dat onze dochter (toen 6 jaar) toch niet zo “normaal” gedrag vertoonde als dat we dachten. Aangezien het ons eerste kindje was, wisten we op dat moment niet beter. Door de komst van haar broertje kwamen we erachter dat het gedrag wat ze liet zien toch best apart was en er totaal geen grip op te krijgen was.

Doordat het qua heftigheid toch best uit de hand liep hebben we hulp gezocht bij diverse instanties. Na enige verloop van tijd en instanties is ons de hulp van Mereo aangeboden.

 

Heel eerlijk gezegd hadden we zoiets van: Ja hoor, we gaan ervoor naar Frankrijk (not)

We hadden zoiets van dit moet toch veel makkelijker kunnen, we hebben toch genoeg kennis in Nederland om dit zelf met behulp van … op te lossen?? Maar achteraf nu we bij Mereo geweest zijn kunnen wij volmondig zeggen dat we dit veel eerder hadden moeten doen.

Wat Petra ons in 1 week tijd bij heeft kunnen brengen is echt fantastisch.

Ze heeft in zo’n korte tijd voor zoveel verandering gezorgd dat hadden we waarschijnlijk in het tempo waarop we bezig waren in nog geen 2 jaar kunnen bereiken.

 

We kwamen op zondagmiddag daaraan. Na onszelf geïnstalleerd te hebben in ons week-verblijf zijn we wat gaan drinken bij Petra. Op maandagochtend om 9.00 uur zijn we gestart en toen vatte ze gelijk de koe bij de horens. Hetgeen wat ze zondag gezien had maakte dat ze haar programma daarop aanpaste. Want we dachten voor onze dochter daar te komen, maar ook onze zoon bleek de nodige aandacht nodig te hebben.

 

Door haar duidelijkheid, nuchterheid, eerlijkheid en volledige aandacht zijn wij in zo’n korte tijd erachter gekomen waar bij ons de schoen wrong. Petra ziet vrij snel wat er nodig is.

Door haar intensieve begeleiding is er zoveel duidelijk geworden. Wat wij als gezin anders moesten gaan doen. Ze heeft niet alleen de kinderen duidelijkheid gegeven maar ook ons als ouders. Dit had nooit in zo’n korte tijd in Nederland hebben kunnen plaatsvinden (zijn wij van overtuigd).

 

We zijn inmiddels 2 weken terug uit Frankrijk en nog steeds kijken we met heel veel plezier terug op deze enerverende week. Er is door deze periode zoveel meer rust in ons gezin gekomen. We zijn er nog steeds verbaasd over dat dit zoveel positieve impact op ons heeft gehad. Zelfs mijn dochter zou als we het haar nu vragen zo weer terug willen naar Petra toe.

 

Dus mochten jullie het aanbod krijgen om naar Mereo te gaan.

Dan zou ik zeker niet twijfelen en zeggen: DOEN!!!