Trainingen

Trainingen

 

Mereo verzorgt trainingen bij verschillende hulpverleningsinstanties en onderwijsinstellingen. Wij trainen hulpverleners, leerkrachten en interne begeleiders met als doel om de verantwoordelijkheid terug te leggen bij de cliënten en leerlingen. Door het terug leggen van deze verantwoordelijkheid bij het kind, vindt er een gezonde cognitieve en emotionele ontwikkeling plaats. De leerkracht, interne begeleider en/ of hulpverlener leren in deze training om de krachten en mogelijkheden van de cliënten en leerlingen te versterken en hun rol in de interactie met het kind of de jongere op te pakken.

Elke verandering is een verdienste van jezelf

Kies je hengel

 

Na jaren ervaring in de gezinsbegeleiding is er vanuit gezinnen een steeds terugkerende vraag.

Kun je dit communicatiemodel ook aan docenten en hulpverleners leren?

Vanuit de praktijk hebben we gemerkt dat het door Mereo ontwikkelde communicatiemodel werkt. Ouders kunnen, zodra ze het model consequent toepassen, weer ouder zijn en het kind mag weer kind zijn.

 

Wij zien een klas als een gezin. Als docent kom je vaak handen en oren te kort voor het bedenken van oplossingen die nooit voldoen aan de wensen van de ouder en het kind.

Heb je er ooit als docent bij stil gestaan hoeveel mogelijkheden een kind heeft om zelf zijn vraag om hulp op te beantwoorden?

 

We leren je om met eenvoudige vragen meer de focus te leggen op wat het kind nodig heeft dan op wat jij aanbiedt. Het kind kan daardoor zelf zijn oplossingen bedenken. Het wordt bewust van zijn eigen gedrag waardoor het groeit in zijn zelfstandigheid en zelfvertrouwen.

Figuurlijk gezien leren we je om het kind zijn hengel te kiezen en daarmee zijn eigen vis te vangen. We gaan in deze training de uitdaging met je aan om ook zelf je hengels te kiezen zodat je samen met het kind kunt gaan vissen en het kunt ondersteunen bij zijn ontwikkeling.

Dit betekent dat je gaat vertrouwen op de talenten en kwaliteiten van het kind én die van jezelf.

Waar?

 

De locatie van de training wordt in overleg gekozen. Dit kan zijn op school, op kantoor of op een externe locatie.

We bouwen nog aan onze nieuwe locatie maar vanaf januari 2018 is het mogelijk om een vijfdaagse training in Frankrijk te volgen.