Mereo heeft een hoop kennis en ervaring in het werken met jongeren en gezinnen. We hebben een eigen gespreksmodel ontwikkeld dat helpt om het met kinderen te hebben over verantwoordelijkheid nemen voor gedrag, vanuit eigenheid. Ben je daar benieuwd naar? Neem contact op voor het organiseren van een training of workshop. Of kijk hieronder voor actuele trainingsdata.

Training: in gesprek met Rotjochies

Naar aanleiding van de film ‘Rotjochies’ kregen we de vraag of wij een training zouden kunnen geven voor hulpverleners, waarbij ingezet wordt op het in gesprek komen met jongeren. Iets wat in de film veelvuldig naar voren komt, door de stem van hulpverleenster Petra Knol.

Mereo heeft een eigen methodiek ontwikkeld waarbij ‘vragen stellen’ de kern vormt. We horen veel hulpverleners zeggen dat ze weten hoe het werkt; ze hebben niet voor niets een opleiding gevolgd en velen hebben al jarenlang ervaring in de omgang met deze doelgroep.

Toch geloven we dat wij een verdieping kunnen bieden op dit thema. In gesprek raken, leren verwonderen en dieper komen bij de kern; dat is toch wat elke hulpverlener verlangt?

Wij gaan graag met jou aan de slag en geven daarbij een inkijkje in hoe wij werken, wat er nu voor zorgt dat we de kern weten aan te boren en jongeren daarna kunnen motiveren en aansporen om ander gedrag te vertonen.

Mereo heeft in samenwerking met Leren over Leven-OICS een training ontwikkeld over het werken met jeugd en gezinnen vanuit de contextuele benadering. Leren over Leven-OICS is het opleidingsinstituut voor een contextuele studies, die een nauwe aansluiting heeft bij de werkwijze en visie van Mereo in de praktijk.

De eerste training rond het ‘in gesprek komen met Rotjochies’ was gepland op 14 en 15 april wordt maar is in verband met het coronavirus verplaatst naar 2 en 3 juni 2020, in het Noorden van Nederland. De training wordt naar verwachting één of twee keer per jaar aangeboden.

Meer informatie vind je in de folder Brochure training Rotjochies

Meld je aan of vraag om meer informatie via scholing@mereo.nl

Contact