Rotjochies: loyaliteit bij probleemgedrag van jongeren

 

Heb je de documentaire Rotjochies gezien? Ben je ook geïntrigeerd geraakt door de aanpak van Mereo in deze film? Naar aanleiding van de film ‘Rotjochies’ is er vanuit hulpverleners grote interesse in training rondom de werkwijze van Mereo.

In de training ‘Rotjochies: loyaliteit bij probleemgedrag van jongeren’ wordt de werkwijze van Mereo behandeld aan de hand van voorbeelden uit de documentairefilm. In deze werkwijze speelt kennis en inzicht in contextuele basisuitgangspunten zoals parentificatie en loyaliteit een belangrijke rol. Aangevuld met elementen uit andere methodieken en theorieën en jarenlang ervaring heeft Mereo een eigen gespreksmodel ontwikkeld dat helpt om het met kinderen en ouders te hebben over verantwoordelijkheid nemen voor gedrag, vanuit eigenheid. Ben je daar benieuwd naar? Dan is deze training wat voor jou!

Wij gaan graag met jou aan de slag en geven daarbij een inkijkje in hoe wij werken, wat er nu voor zorgt dat we de kern weten aan te boren en jongeren daarna kunnen motiveren en aansporen om ander gedrag te vertonen.

  • "Ik geloof dat de basis van veel gezinsproblematiek ligt in loyaliteit. Kinderen hebben een, bijna grenzeloze, loyaliteit naar hun ouders. Het levert regelmatig loyaliteitsconflicten op die vaak niet zichtbaar zijn maar een enorm grote rol spelen. Daar zou, wat mij betreft, meer oog voor moeten zijn."
    – Petra Knol –

Meer informatie is te vinden in de brochure van de training.

De tweedaagse training ‘Rotjochies: loyaliteit bij probleemgedrag van jongeren’ wordt aangeboden in samenwerking Leren over leven. Leren over Leven-OICS is het opleidingsinstituut voor een contextuele studies. Zij sluiten  nauw aan bij de werkwijze en visie van Mereo in de praktijk. De training vindt plaats in Kollumerpomp en is SKJ-geaccrediteerd voor 16 punten.

Vanwege het coronavirus is hebben we de training in 2020 niet kunnen organiseren, maar we hebben goede hoop dat er na de zomer van dit jaar weer trainingen mogelijk zijn. Daarom hebben we een nieuwe training gepland op 23 en 24 september 2021. Aanmelden is nu mogelijk.