Gezin in Balans is een vijfdaagse training voor ouders, waarbij opvoeding en eigen identiteit centraal staan. Het is een laagdrempelige en praktische training, waarbij ook ruimte is om van elkaar te leren, te genieten van de prachtige, natuurrijke omgeving en los te komen van de dagelijkse sleur.

Met een kleine groep (maximaal 6 à 7 deelnemers)  ga je aan de slag met thema’s zoals: regie in de opvoeding, de identiteit van jou als ouder, de identiteitsontwikkeling van jouw kind(eren), het aanmoedigen van zelfstandigheid én omgang met anderen.

Elke dag wordt er gestart met de groep rondom een thema en in de middag is er tijd om met elkaar door te brengen of even op adem te komen.

ervaring

In september 2019 beleefden we de primeur: de eerste editie van Gezin in Balans. Speciaal op moeders gericht. Het was een hele bijzondere week met zeven moeders die een heleboel geleerd hebben over zichzelf en over hun relatie met hun kinderen.

“Ik ben dankbaar voor het feit dat ik serieus genomen en gehoord werd.”

Voor ons is het heel belangrijk om ouders te helpen om echt contact te maken met hun kind. Op een manier die het kind helpt om op een zelfstandige, zelfbewuste, zelfverzekerde manier verantwoordelijkheid te nemen. Voor veel gezinnen is het goed om daar tijdens een kortdurende intensieve gezinsopname aan te werken, maar Gezin in Balans is voor heel veel ouders een leerzame en laagdrempeligere mogelijkheid om te groeien als opvoeder. Gezin in Balans is door de deelnemers gemiddeld met een 9,2 gewaardeerd.

“Een week doorbrengen bij Mereo, met deze scholing op het programma, dat zou ik iedereen gunnen. Ik hoop dat je ervoor kiest, omdat niet alleen jouw gezin, maar heel de wereld om jullie heen er beter van zal worden.”

Wij voelen ons dankbaar voor de waardering en we voelen ons aangemoedigd om Gezin in Balans verder voort te zetten en ontwikkelen. In januari 2020 volgt de tweede editie van Gezin in Balans.

nieuwe editie

Je kunt je nu opgeven voor de volgende editie van Gezin in Balans! In de tweede week van juni (8 tot en met 12 juni 2020) ontvangen wij een nieuwe groep ouders die willen werken aan hun opvoedskills.

Samen werken, genieten, ontdekken en leren.

Lees meer over Gezin in Balans in de brochure.

Benieuwd naar meer?

Stuur een mailtje als je geïnteresseerd bent in Gezin in Balans. Dan sturen we informatie om je aan te melden en houden je op de hoogte van alle ontwikkelingen.
stuur een mail